La colla dels Blancs guanya la Festa Major!

Acaben 9 dies de Festa Major amb 230 actes i una participació massiva

30 d'Agost 2016
+
La colla dels Blancs ha guanyat la Festa Major de Granollers per tercer any consecutiu. Així ho va donar a conèixer l'speacker Pep Callau ahir a la nit des del balcó de l'Ajuntament. El veredicte, el va emetre un jurat que va valorar els actes de competició, que no són determinants alhora de decidir la colla guanyadora, i els actes organitzats per les colles en els àmbits de la diversitat, la cooperació, la innovació i la mateixa organització. Aquest jurat va considerar que la Festa Major 2016 havia de ser blanca i, per tant, com a guanyadors de la festa major els Blancs escolliran qui farà el pregó l'any que ve.

El jurat estava format per onze persones, presidit per l’alcalde, la regidora de Cultura com a vicepresidenta, un moderador/a, un secretari/a, cinc vocals vinculats al món associatiu de la ciutat, una persona de la colla dels Blancs i una altra de la colla dels Blaus.

“Res fa bullir més l’olla que jugar per Festa Major”, deia l’altre dia el pregoner. I com ha bullit l’olla! I quin bullici més formidable aquests nou dies estratosfèrics a Granollers! Blancs, Blaus, cada dia i cada nit heu jugat a fer festa i fer-la millor. Heu afinat la imaginació i l’enginy, heu mobilitzat una gentada, petits i grans i bèsties de tota mena. No us heu deixat vèncer per la son i, tard o d’hora, sempre us heu tornat a aixecar, sense brida.

Ara és un d’aquells moments estel·lars de la humanitat, on la partida es decanta per una banda o l’altra. Això va així i cal viure-ho amb alegria. Després d’aquest moment, el regust serà inevitablement diferent. Però penseu, per uns segons, només per uns segons, en l’acte més al·lucinant que heu organitzat, en la sorpresa més brutal que heu tingut aquesta festa, la xerrada més inesperada, la trobada més feliç, el comentari oportú, la nit que no s’havia d’acabar mai... Penseu en tot això, perquè tots aquests són els moments estel·lars que heu estat capaços de crear. Entre tots. I tots aquests moments estel·lars formen el gegant de la festa que cada any inventeu i reinventeu.

Aquí recollim fotografies dels actes de la festa, fetes per Toni Torrillas.