La ciutat de Granollers rep el premi Francisco A. Muñoz Muñoz per la seva trajectòria en el foment de la pau

08 de Novembre 2018
+

L'Associació Espanyola d'Investigació per la Pau (AIPAZ) ha guardonat a la ciutat de Granollers amb el premi Francisco A. Muñoz Muñoz, que té per objectiu reconèixer públicament a persones, organitzacions de la societat civil, institucions, ciutats, grups d'investigació o treballs acadèmics que hagin contribuit o contribueixin de forma rellevant a la construcció i foment de la pau. L'entrega del premi a l'alcalde Granollers, Josep Mayoral, ha tingut lloc a Madrid durant la celebració del II Fòrum sobre les Violències Urbanes i l'Educació per la Convivència i la Pau. Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau, i Ana Barrero, presidenta d'AIPAZ, han destacat el treball que Granollers realitza des de fa anys per la recuperació de la memòria històrica, així com el seu compromís amb la pau a través de l’educació, del foment de la convivència i del diàleg.

L'alcalde de granollers, Josep Mayoral, ha agraït el reconeixement en nom de totes les persones, entitats i associacions que treballen per la promoció de la cultura de pau a la ciutat i ha destacat el paper fonamental dels municipis com agents importants en la transformació del món.

AIPAZ es va constituir l'any 1997 amb l'objectiu d'analitzar la pau i els conflictes des d'una perspectiva multidisciplinar que englobi l'eliminació de les diferents formes de violència, la promoció de la justícia, el respecte pels drets humans, el desenvolupament i la resolució pacífica dels conflictes.

Aquesta distinció es constitueix en homenatge al professor i impulsor d'AIPAZ en reconeixement al seu treball i aportació a la investigació per la pau a nivell nacional i internacional.