Josep Mayoral ha signat avui la Declaració Alcaldes per l'Adaptació al Canvi Climàtic a Brusel·les

Granollers va ser el segon municipi català a adherir-se a Alcaldes per l'Adaptació que promou la Direcció General del clima de la UE

16 de Octubre 2014
+
L'alcalde Josep Mayoral amb la comissària europea d'Acció Climàtica, Connie Hedegaard
L'alcalde de Granollers Josep Mayoral ha signat aquest matí la Declaració Alcaldes per l'Adaptació al Canvi Climàtic (Mayors Adapt) en un acte que s'ha fet a la capital belga. Es tracta d'un acte de reconeixement a gairebé 100  ciutats europees que han liderat accions per a l'adaptació al canvi climàtic. Setze municipis de la província de Barcelona s'han adherit a la iniciativa Mayors Adapt, entre els quals Granollers.  
 
El Ple de l'Ajuntament de Granollers d'aquest mes de juliol va aprovar per unanimitat adherir-se a la iniciativa Mayors Adapt, que promou la Direcció General del Clima de la Unió Europea. L'objectiu és que els municipis com Granollers, que ja van subscriure el “Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l'Energia Sostenible (PAES)" l'adaptin a la iniciativa Mayors Adapt, de manera que disposin d'un únic document que doni respostes per adaptar-se als efectes adversos del canvi climàtic. 
 
Les bones pràctiques -individuals i col·lectives- recollides al PAES són imprescindibles perquè Granollers pugui acomplir, l’any 2020, els objectius energètics i climàtics de la Unió Europea. Els anomenats “20-20-20”: reduir el consum d’energia en un 20 %, augmentar fins al 20% el pes de les renovables en el consum d’energia primària i reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.