Granollers convidada a les Jornades Cultura de Paz, Seguridad y Desarme

Santiago de Compostela, Rivas Vaciamadrid i Granollers treballen plegats en xarxa per fer créixer el compromís amb la cultura de pau i l’educació

14 de Desembre 2015
+
Un moment de la intervenció de l'alcalde Mayoral en aquestes jornades

De l’11 al 13 de desembre, amb motiu del 30è aniversari del Seminario Galego de Educación para a paz, s'han celebrat a Santiago de Compostela les Jornades Cultura de Paz, Seguridad i Desarme, organitzades per AIPAZ, Asociación española de investigación para la paz.

Els alcaldes de Granollers, Josep Mayoral, i de Rivas Vaciamadrid, Pedro del Cura Sánchez, han participat en la sessió inaugural. Els alcaldes han compartit amb l'auditori el treball que es fa en els seus municipis vinculat sobretot a les xarxes de ciutats educadores i d'alcaldes per la pau. El món universitari, organitzacions de la societat civil i representants de ciutats han compartit reflexions entorn a la cultura de pau, el desarmament, els drets humans, l'educació. 

L'alcalde Mayoral ha explicat el projecte de pau de Granollers, destacant el paper de la memòria i l'educació que es duu a terme des del Centre de Cultura per la Pau.

Prèviament a les jornades ha tingut lloc una reunió amb els alcaldes de Santiago de Compostela, Rivas VaciaMadrid i Granollers. Els alcaldes han fet èmfasi en la necessitat d'avançar per troba confluències i espais perquè el municipalisme pugui treballar en xarxa i fer sentir la seva veu, defensant la ciutadania. Les tres ciutats han afermat el seu compromís amb la cultura de pau i l'educació i s'han emplaçat a treballar plegats per fer créixer el projecte i reforçar les xarxes de treball i relació.