Granollers commemora el Dia Internacional de la SIDA

Es faran actes de sensibilització als instituts

30 de Novembre 2017
+
Foto: Jannoon028 - Freepik.com

Des de fa trenta anys, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Granollers se suma un any més a aquesta efemèride, amb diversos actes.

Destaca el joc contra la sida, en format de preguntes tipus “Trivial“ amb temàtica de SIDA i ETS. Aquest joc es desenvolupa a l'hora del pati i la participació dels alumnes a aquesta és lliure. Els alumnes participants, han de respondre a tres preguntes que se'ls planteja i se'ls recompensa amb informació, llacets i preservatius a mesura que van avançant en el joc i van encertant. Aquesta activitat té molt bona acceptació i està , promoguda pel Gra i els dinamitzadors juvenils. Els dies programats seran: 

  • INS Carles Vallbona, Dijous 30/11 d'11 a 11.30 h
  • EMT, Dimecres 29/11
  • INS Antoni Cumella, Divendres 01/12 d'11 a 11.30 h
  • INS Marta Estrada, Dilluns 04/12 d'11 a 11.30 h
  • INS Celestí Bellera, Dimarts 05/12

D'altra banda, durant  el curs escolar, els alumnes dels instituts Celestí Bellera i Carles Vallbona rebran uns tallers sobre la Sida i les malalties de transmissió sexual.

Les biblioteques, per la seva banda, han editat una guia de lectura sobre els recursos d'informació relacionats amb la malaltia actualment disponibles a Can Pedrals i Roca Umbert.

Un salt endavant cap a la fi de la SIDA

Cada any, persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. S'adhereixen a aquest comunicat al voltant de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

Aquest any, sota el lema “Un salt endavant cap a la fi de la sida” volem compartir i assumir el compromís acordat per la comunitat internacional de posar fi a l’epidèmia com a amenaça per a la salut pública per al 2030, objectiu que forma part de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

És important recordar que tots i totes som necessaris per fer un salt endavant, accelerar la fi d’aquesta epidèmia i construir una societat sense VIH.

Per assolir aquesta fita tan ambiciosa, cal intensificar esforços per monitorar l’evolució de l’epidèmia, per implementar la prevenció combinada, per garantir que totes les persones infectades coneguin el seu estat serològic, per assegurar el tractament pre­coç i una atenció integral de qualitat i centrada en l’individu, per protegir les persones més vulnerables, per augmentar l’eficiència en la prestació de serveis i per eliminar l’estigma i la discriminació associada al VIH.