Granollers acollirà als Campions del Món durant el Mundial d’handbol 2013

La capital vallesana serà la seu de la selecció francesa i s’hi jugarà la ronda preliminar i la fase de grups

30 de Novembre 2011
+

La instal·lació olímpica del Palau d’Esports de Granollers ha estat seleccionada per convertir-se en seu oficial de la 23a. edició dels Campionats del Món d’Handbol 2013, segons s’ha anunciat avui en roda de premsa. L’Ajuntament de Granollers, la Federació Espanyola, la Federació Catalana i el Comitè Organitzador han confirmat que la ciutat acollirà partits de la fase de grups i els encreuaments de vuitens i quarts de final. A més, els seguidors vallesans tindran l’oportunitat de gaudir del joc de França, l’actual campiona olímpica, europea i mundial, que tindrà a Granollers la seu dels seus partits.

“La designació de Granollers com a seu del Campionat del Món és un premi a la devoció històrica que sent aquesta ciutat per l’esport de l’handbol” ha manifestat l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i “la presència de la millor selecció del món en l’actualitat a casa nostra és un estímul per tots els aficionats a aquest esport i perquè la ciutat es bolqui en l’organització”.

En aquest sentit, Mayoral ha apuntat que l’Ajuntament té la intenció, juntament amb la Federació Catalana, d’impulsar un programa de promoció de l’esport de base a les escoles: “promoure l’handbol a les escoles és la millor manera d’assegurar el futur i aprofitar el Campionat més enllà de la competició esportiva i les accions de l’Ajuntament aniran en aquesta direcció”.

Precisament, recuperar l’essència de l’esport és un dels grans objectius que té la Federació Espanyola d’Handbol en aquest Campionat. El seu president, Juan de Dios Román, va assegurar que l’elecció de Granollers respon a criteris esportius i de tradició històrica: “el treball que es fa a Granollers amb l’esport de base és un exemple a seguir per renovar l’afició per a aquest esport i recuperar-ne l’essència”.

Juan de Dios, a més, va recalcar el lideratge de Granollers per realçar aquest esport, un dels objectius marcats pel Comitè Organitzador: “Com a ciutat degana de l’handbol, Granollers ha de liderar aquesta lluita per la recuperació de la pràctica de l’handbol”.

En aquesta mateixa línia es va expressar el president de la Federació Catalana d’Handbol, Tomás Moral, que va assegurar que des de la Federació “es donarà suport a l’afició d’aquest esport a Granollers mitjançant iniciatives d’inversió social i promoció econòmica de la ciutat que incloguin l’esport de base i l’esport escolar”.  

Per últim, el director executiu del Comitè Organitzador, Óscar del Ama, va desvetllar que l’elecció de Granollers era una aposta estratègica de l’organització: “per tradició, ubicació geogràfica i equipaments, Granollers és perfecte per acollir una selecció d’una potència com la francesa. Esperem que molts aficionats europeus aprofitin la proximitat amb la frontera per assistir al Campionat. Aquest aspecte ha de ser molt positiu per la ciutat”.

Amb aquests anunci Granollers es converteix en la segona seu oficial del Campionat del Món després de la designació del Palau Sant Jordi de Barcelona el passat mes d’octubre.