Del 25 d’agost al 2 de setembre, la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers

19 de Juny 2012
+

La imatge mostra l’essència de la festa

“Un cartell que engloba l'essència de la festa per a algú com nosaltres que l'ha viscut des que erem ben petits.” Així defineix Yasmina Sanz la creació de la imatge d’enguany. “És complicat sintetitzar tot això, no només perquè hi ha molts elements que la construeixen, sinó perquè es tracta d'emocions i sensacions. La imatge de la Festa Major 2012 vol transmetre moviment, participació i alhora ensenyar allò que la caracteritza: el blau, el blanc, i sobretot el foc i l'aigua com a eix central del disseny. Alhora, una peça tan important de la festa com són les rajoles, estaran presents en totes i cadascuna de les peces gràfiques i comunicacions ja que la tipografia escollida té una textura que recorda a la del fang, amb imperfeccions i marques pròpies de les rajoles, els cairons i els maons. La corda, els gegants, la característica paella de l'arrossada, entre d'altres, són elements que també hi apareixen. Tot plegat, sobre un color groc intens que aquest any donarà llum a la festa combinat amb el negre i, els ja clàssics, blanc i blau.

Vänster and Lei és una agència de disseny gràfic que lluny de centrar-se en aquesta disciplina únicament, treballa en el desenvolupament de projectes web, vídeo, fotografia, motion graphic, il·lustració, producció d'espais efímers i impressió, entre d'altres, definint-se com una agència de comunicació 360º. Amb 2 anys de vida, Vänster and Lei, està formada per Axel i Yasmina Sanz, que juntament amb un equip de professionals que hi col·laboren, ofereix solucions creatives i específiques per a cada projecte gràcies al seu caràcter multidisciplinar, gestionant de forma integral l'estrategia comunicativa del client i adaptant-se a les seves necessitats. 

Juanjo Sáez, relator de la festa

Juanjo Sáez, il·lustrador barceloní que donarà un gir als relats de Festa Major. Per primera vegada un artista tindrà l’objectiu de narrar la festa a través d’imatges.

 

La implicació dels comerços amb la festa

La Recapta

La recapta comença la setmana del 18 de juny. Està oberta a tots els comerços de la ciutat que vulguin col·laborar amb la Festa Major aportant 60 €. Els comerços que col·laboren amb la recapta es converteixen en punts d’informació de la Festa (tenen material de promoció i informació de la Festa).

Aquest any es tornarà a fer el sorteig d'una panera amb productes de cada establiment. Els clients podran omplir una butlleta amb les seves dades i participar en el sorteig d’aquesta panera. La persona guanyadora es donarà a conèixer durant l’acte del veredicte de Festa Major (diumenge 2 de setembre de 2012).

El concurs d’aparadors

I per segon any consecutiu la Comissió de Festa Major de Granollers organitza el concurs d’aparadors i un concurs d'aparadors en el qual estan convidats a participar les botigues que ho vulguin. Els premis  (guanyador de la panera i establiment guanyador del concurs) es donaran a conèixer a l'acte del veredicte de Festa Major (diumenge a la nit).

L’any passat 80 comerços van participar a la recapta, 30 dels quals van aportar un producte per la panera i 13 van participar al concurs d’aparadors. 

La botiga de Festa Major, punt de venda oficial, a la Sala de Cultura Sant Francesc

La Botiga de Festa Major a la Casa de Cultura Sant Francesc. Punt de venda oficial dels articles de la Festa. La botiga obrirà les portes divendres 24 d'agost fins al diumenge 2 de setembre, d’11 a 13 h i de 17 a 21 h. Es mantindrà un mostrador únic per venda de mocadors i gots reutilitzables, per tal d’agilitzar aquest servei per a l’usuari que només vulgui comprar un mocador i/o un got.

Un any més es podran consultar els productes en el Catàleg de Productes de la Festa Major que estarà disponible a la pàgina www.blancsiblaus.cat a partir del 16 de juliol.

Programació de Festa Major als teatres de Granollers

Anthony Blake, Joan Pera i Faemino y Cansado comparteixen cartellera de Festa Major

Com cada any, els teatres de Granollers han organitzat una programació especial per la Festa Major. Per a aquest any, el Teatre Auditori ha programat els següents espectacles:

Anthony Blake:

La sessió d'espectacles la inaugurarà el gran Anthony Blake el dijous 30 d'agost a les 22.30 h. El famós il·lusionista visitarà Granollers amb una de les seves últimes funcions anomenada "La magia de la mente" que deixarà a tot el públic bocabadat.

Blake ha realitzat espectacles en diferents espais, escenaris, mitjans tècnics, i sempre ha deixat atordit al seu públic. El seu poder de captar els pensaments de l'espectador i manipular-los, li fan creure al públic veure coses que són fruits de la seva pròpia imaginació. Una experiència extraordinàriament sorprenent.

“Violines y trompetas”:

Un dia més tard, el divendres 31 d'agost a les 22.30 h, al Teatre Auditori acollirà una vegada més al reeixit Joan Pera, aquest cop amb la comèdia Violines y Trompetas i al costat de Lloll Bertran, Lluís Rañé i Anna Gras.

Aquesta funció ens relata les vivències de tres músics mediocres de cambra, que a més de la seva professió comparteixen també els seus objectius amorosos. L'obra tracta temes universals del món del teatre com són el sexe, les passions, la frustració, els desitjos reprimits ... El fil conductor de l'obra és l'assaig de El Trio de l'Arxiduc, de Beethoven.

Faemino y Cansado

Finalment, el dissabte 1 de setembre a les 22.30 h i tancant el programa de la Festa Major al Teatre Auditori, els humoristes Faemino y Cansado faran riure des d'una entonació molt peculiar a granollerins i granollerines amb l'obra "Parecido no es lo mismo". Amb 23 anys de carrera, la parella de comediants tornen a escena amb l'obra "Parecido no es lo mismo". Una nova volta de rosca als plantejaments estètics i ideològics de Faemino y Cansado. Aquesta obra se situa en la solitud de les muntanyes de Sòria i tracta sobre la reflexió punk i after-punk, qüestionant constantment que és políticament correcte.

Les entrades per el Teatre Auditori es podran comprar de manera anticipada a www.teatreauditoridegranollers.cat fins el 23 d'agost. Pel que fa a les entrades per el Teatre de Ponent es poden comprar a www.telentrada.com o trucant al telèfon 938.498.197, també abans del 23 d’agost.

Luisa Fernanda, el nou espectacle de l'Aula Lírica de Granollers

El Centre Cultural de Granollers també s'uneix a la programació de la Festa Major amb un espectacle que clausurarà la programació de les festes: la sarsuela Luisa Fernanda. Es tracta d'una comèdia lírica que representa la Catalunya de l'any 1932. L'acció comença a la ciutat de Madrid, durant el regnat d'Isabel II en els moments previs a la revolució de 1868 i acaba amb el destronament de la Gloriosa. Amb la Direcció Musical i Escena de Anibal Gil, l'espectacle tindrà lloc al Centre Cultural de Granollers els dies 1 i 2 de setembre.

Les entrades per la sarsuela es poden comprar en qualsevol moment a www.centreculturaldegranollers.cat.