El Balcó del Museu de Granollers exposa un collaret de variscita del neolític

Coincidint amb la presentació, divendres, el quartet de corda Magma del l'Escola Municipal de Música oferirà un petit concert

26 d'Abril 2012
+

Divendres, 27 d'abril, a les 8 del vespre, el Museu de Granollers presenta al Balcó una nova peça del seu fons d'art: un collaret de variscita del neolític mitjà procedent de la Bòbila d'en Joca, a Montornès del Vallès. La peça està formada per vint denes tubulars trobades soltes i que posteriorment es van enfilar, ja al museu. La variscita és un material de color verdós que s'extreia de les mines neolítiques de Gavà. La troballa d'aquest collaret, fet seguint les tècniques de talla i poliment, va ser fortuïta, l'any 1955, i formava part d'un aixovar funerari.

Coincidint amb la presentació, i com ja és habitual, hi haurà una petita actuació, un concert titulat "Ornament musical" a càrrec del quartet de corda Magma de l'Escola Municipal de Música - Conservatori Josep M. Ruera, inclòs al programa Enllacem Cultura. El collaret de varisicita estarà exposat al Balcó fins al 8 de juliol.

D'altra banda, diumenge, 29 d'abril, el museu organitza un nou itinerari de ciutat, dedicat al  Granollers medieval. A les 12 del migdia, començarà un recorregut guiat de dues hores per descobrir la formació de la ciutat al voltant de l'església de Sant Esteve, passant per l'antic camí de Barcelona i les antigues places del mercat, fins a la Porxada. Cal fer reserva prèvia, al tel. 93 842 68 41. Preu de la visita: 4 € (Infants fins a 5 anys, gratuït; de 6 a 12 anys, 2 €; jubilats, 2 €).