Neteja

+
Es mantenen amb normalitat la recollida d'escombraries i selectiva i s'intensifiquen les tasques de neteja i desinfecció
 
Recordem a la ciutadania que funciona amb normalitat el servei de recollida d’escombraries, la recollida selectiva i el servei de recollida de mobles i trastos vells. En aquest darrer cas es demana fer un ús racional d'aquest servei i trucar, com sempre, al telèfon 93 842 67 89 i deixar els mobles i/o trastos on i quan ens diguin. 
 
S'ha reforçat el servei de neteja a la ciutat, especialment en els espais més transitats i amb possibles risc de contagi, amb dos equips que porten desinfectant. Aquestes feines es fan a:

- Zones properes a mercats, passarel·les del riu i via del tren, supermercats grans, tanatori i cementiri, les tres estacions de tren i les parades de bus

- Els CAP (Centre d’Assistència Primària) i l’Hospital General de Granollers

- Residències de Can Mònic, Antònia Roura i les Josefines (incloent les entrades i el jardinet fins a la porta de Can Mònic)

- Contenidors d'escombraries que no disposen de pedal d’obertura

Es demana a la ciutadania que dipositi els residus dins del contenidor que toca i que, en la mesura del possible, s’intenti reduir al màxim la generació de residus, així com no fer servir les papereres com a contenidor.
 
Obertura de les deixalleries
 
A partir del dilluns 4 de maig obre de nou la deixalleria sud (c. Palautordera, 31, polígon industrial Palou Nord) i el dilluns 1 de juny ho fa la deixalleria nord (c. Camí del cementiri):
 
 
 
Normes de funcionament
    • Les persones usuàries només podran entrar a la deixalleria en cotxe 
    • Hi haurà control d’accés dels vehicles
    • Les instal·lacions es desinfectaran a l’inici i al final de cada jornada
    • Dins de la deixalleria només hi podrà haver un vehicle
    • Les persones usuàries seran les encarregades de dipositar els residus
 
 
Ús correcte de les zones d’esbarjo per a gossos
Aquestes primeres setmanes de confinament s’ha constatat un augment de l’ús indegut de les diverses zones d’esbarjo per a gossos de la ciutat. El personal de jardineria ha de recollir nombrosos excrements que les persones propietàries dels animals no recullen. Ara, com sempre, cal recordar que s’han de recollir les deposicions dels gossos i llençar-les, a ser possible, en un contenidor de rebuig (gris) ja que aquests es recullen cada dia.
 
Les plataformes mòbils de l'illa de vianants se substitueixen per àrees de contenidors
      
 
A partir del proper dilluns dia 6 d'abril no s'instal·len les 11 plataformes mòbils de contenidors de l'illa de vianants de Granollers. El servei de recollida de residus ha trobat darrerament les bosses al terra, al voltant de les plataformes, a causa del fet que algunes persones no volen obrir les tapes dels contenidors que són dins de la plataforma per por al contagi. Aquest fet i la reducció dels residus recollits perquè moltes botigues estan tancades, ha motivat aquesta decisió. Així, l'Ajuntament substituirà cada plataforma per una àrea de contenidors en el mateix lloc, o bé caldrà desplaçar-se fins a una àrea propera habilitada temporalment, en tots dos casos amb contenidors de rebuig, orgànica, vidre, envasos i paper. Les noves sis àrees que s'habilitaran són al carrer Sant Roc, pl. Maluquer i Salvador, c. Ponent, pl. de l'Església, pl. Corona i c. Marià Maspons. Els contenidors de rebuig tindran pedal i el d'orgànica disposen d'una boca gran i oberta, mentre que els d'envasos i paper no tindran gomes en les obertures. D'aquesta manera es facilitarà l'ús i s'evitarà tocar el menys possible els contenidors. Recordem novament que la recollida d'escombraries i de selectiva funciona amb normalitat, tot i l'estat d'excepcionalitat provocat pel COVID-19. 
  
Els contenidors de roba, oberts a partir del 4 de maig
El servei de recollida de roba en contenidors, que porten a terme diverses entitats torna a estar en funcionament a partir del dilluns 4 de maig a excepció dels d'Humana.