Carnaval a Granollers

Del 4 al 14 de febrer hi haurà una programació variada amb tots els personatges del Carnaval

Granollers celebrarà el Carnaval 2024 del 4 al 14 de febrer amb una programació variada que seguirà la litúrgia pròpia i tindrà tots els seus personatges, com ara els Diablots i l’Abat dels bojos, el rei Carnestoltes o la Vella Quaresma. L’Ajuntament i el col·lectiu Som Carnaval fan accions per engrescar la gent a gaudir d’aquesta festa destacada del cicle festiu de la ciutat.

La programació

La ballada de gitanes, recuperada fa 16 anys, obrirà la programació el 4 de febrer amb més balladors que mai, 190, entre les 80 parelles que s’hi han inscrit i la participació d’infants per primera vegada, una trentena. Ja fa mesos que aprenen els balls i assagen de manera regular amb el mestratge de la Colla de Gitanes i l’Esbart Dansaire de Granollers.

L’edicte del Rei Carnestoltes dictarà com ha d’anar vestida la canalla cada dia durant la setmana del 5 al 9 de febrer. L’Ajuntament ha subministrat material didàctic a les escoles i les escoles bressol perquè puguin preparar la seva participació en esdeveniments com ara l’ofrena d’ous o l’enterrament de la Sardina.

El Dijous Gras, dijous dia 8, arribarà el Rei Carnestoltes al Palau de Can Solda en un cercavila amenitzat per la xaranga Els desmadrats i es llegirà el pregó i s’oferirà un tast de la truita de l’Abat. El divendres dia 9, l’alumnat de les escoles farà l’ofrena d’ous al Carnestoltes i aquest personatge, que estarà en ple regnat, farà una passejada per carrers del nucli històric.

El dissabte 10 serà el dia del cercavila i la ballada de swing que organitza Lindy Frogs; del cercavila i el ball de disfresses infantil, amb l’actuació de Landry el rumbero; i del Carnaval a la fàbrica, amb un concert de Mosaic i l’actuació d’un Dj, sota l’organització de Jovent Ignorat, a la Sala Nau B1 de Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

El diumenge 11 de febrer serà el dia de la Rua de Carnaval, que seguirà el recorregut ja consolidat de c. de les Tres Torres, av. Francesc Macià, c. d’Alfons IV, pl. de la Corona, c. de Sant Roc i pl. de la Porxada. Les comparses es poden inscriure a la rua a Granollers.cat/carnaval, on també trobaran la normativa de participació.

Després de tants dies de disbauxa, el dia 14, Dimecres de Cendra, tocarà fer la vetlla del Carnestoltes al Palau de Can Solda, un cercavila de dol per acomiadar-lo, la lectura dels Versots a càrrec de la Vella Quaresma i la cremació del Carnestoltes. A partir d’aquí, tal com marca la tradició, la Vella Quaresma serà qui manarà. Aquest any, la Vella Quaresma lluirà vestit nou, fet per la dissenyadora granollerina Mar Aumedes, del Taller Sarandaca.

Consulta tota l'agenda d'activitats aquí.