Granollers se suma de nou a la Marató de l'estalvi energètic contra la pobresa energètica

Hi participen cinc equipaments esportius, els usuaris dels quals intentaran reduir durant tot el mes com a mínim un 10% dels seus consums respecte l’any anterior

01 de Febrer 2017
+
Les pistes d'atletisme de Granollers, una de les instal·lacions on s'intentarà reduir el consum dels subministraments durant el mes de febrer
Des d'avui i durant tot el mes de febrer Granollers participarà en la 2a Marató de l'Estalgia, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.
 
Enguany l’Ajuntament de Granollers mobilitza cinc equipaments esportius de la ciutat: el pavelló el Tub, les pistes d’atletisme, el camp de futbol del carrer de Girona, el pavelló de Can Bassa i el Palau d'Esports. Aquesta selecció respon al consums de subministraments en els esmentats equipaments, nombre de persones usuàries i entitats implicades. Així en aquests cinc equipaments municipals hi ha implicades un total de 235 persones treballadores, 58 entitats esportives i més de 30.000 persones usuàries durant el mes de febrer, amb previsió de rebre informació/formació sobre l'estalvi energètic a l'equipament on fan esport.
 
Els cinc equipaments esportius intentaran reduir durant el mes de febrer com a mínim un 10% els seus consums respecte a l’any anterior. No obstant, no es tracta d’una competició entre equipaments, si no que cadascun haurà d'obtenir la seva “millor marca” i, entre tots, un ajut important per lluitar contra la pobresa energètica. Per comptabilitzar l’estalvi es compararan els consums de 2017 amb els resultants de les valoracions dels consums del mateix període dels últims 3 anys. Finalitzada la campanya es calcularà l’estalvi aconseguit. Un cop definit, es destinarà l’import a la lluita contra la pobresa energètica.
 
Gràcies a l'estalvi de 16.000 euros aconseguit en la Marató de l'Estalgia de l'any passat, l'Ajuntament de Granollers va promoure diverses intervencions en 15 habitatges de Granollers que van servir per reduir l'import de la factura d'alguns dels seus subministraments.      
 
A nivell de tot Catalunya, La Marató 2017 preveu una participació de 12 municipis: Badalona, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú. El total d’equipaments participants és de 62, amb la implicació de més de 2.000 treballadors, 10.000 alumnes i 100.000 usuaris que col·laboraran en accions com la reducció d’hores en la climatització, el tancament de lluminàries, aturades parcials d’ascensors, aturades de compressors, reducció de la freqüència de neteja de filtres, avançament del tancament de pistes per estalviar durant el mes, entre altres. La majoria de les accions han estat a proposta dels treballadors/es i usuaris/àries dels equipaments mateixos, a qui s’ha explicat el projecte i la destinació de l’estalvi.