La Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional

La Troca forma part de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, un projecte posat en marxa per l'Ajuntament que reconverteix el recinte fabril Roca Umbert, un espai de 20.000 m2 al centre de la ciutat, en un gran centre cultural adreçat a la producció, formació i difusió de la creació artística.

Logotip La Troca

Actualment Roca Umbert Fàbrica de les Arts ja compta amb 6 equipaments en funcionament: la Biblioteca, el Centre Tecnològic i Universitari, els Bucs d'assaig musical, la cafeteria, l'Espai d'Arts i La Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional. 

La Troca neix amb l'objectiu d'acollir totes les entitats locals que promouen iniciatives de recerca, difusió, formació i producció vinculades a l'àmbit de la cultura d?arrel tradicional. Es tracta d'un equipament singular i sense precedents que es vol viu i dinàmic. L'equipament vetlla per la dinamització i preservació de la cultura tradicional i popular, és a dir, el conjunt de valors simbòlics, coneixements tècnics, formes d'organització social o pràctiques culturals presents a la vida quotidiana de les persones i els grups socials.

Manifestacions de la tradició. La Troca és un equipament municipal on tenen cabuda totes aquelles associacions o entitats locals que actuen en l'àmbit de la cultura popular i tradicional. La ciutat de Granollers disposa d'un gran nombre d'entitats d'arrel tradicional i popular relacionades amb el bestiari, els castellers, la dansa, els diables, les festes, els gegants i capgrossos o la música tradicional.