Agenda

+
12 jul. 2018 - 19:00h

Concert de les corals Albada i Sol Ixent

Amb tres cors de França, Alemanya i Polònia, en el marc del Congrés de Pueri Cantores

Categoria: Concert

Dins del XLII Congrés Internacional de Pueri Cantores

Amb els cors Mädchenkantorei am Paderborner Dom (Alemanya), Młodzieżowy Chór Miejski Canticum Novum (Polònia) i Maîtrise de la Cathédrale St. Étienne de Metz (França) 

La Federació Catalana de Pueri Cantores -en llatí nens cantaires- agrupa els cors d’infants i joves que tenen com a objectiu principal animar les celebracions litúrgiques amb el cant. Les corals Albada i Sol Ixent de la parròquia de Sant Esteve de Granollers participen al congrés, al costat de 3.800 nenes i nens cantors d'un centenar de corals de 14 països. 

El Congrés Internacional de Pueri Cantores se celebra aproximadament cada dos anys, i ara fa 20 anys que no tenia lloc a Barcelona. Un dels objectius d'aquesta 42a edició és fer arribar el congrés més enllà de Barcelona, d'aquí el concert de demà a Granollers que protagonitzaran, a més dels granollerins, el cor alemany Mädchenkantorei am Paderborner Dom, el polonès Młodzieżowy Chór Miejski Canticum Novum i el francès Maîtrise de la Cathédrale St. Étienne de Metz . El congrés es tancarà diumenge amb una missa la Sagrada Família de Barcelona on participaran 4.000 cantaires. 

Pueri Cantores és un moviment coral present als cinc continents i està format per més de 700 cors. El moviment es va originar a París després de la Segona Guerra Mundial, de mans del sacerdot Mgr. Maillet. L’objectiu era allunyar els infants de la tragèdia del conflicte bèl·lic que havia destruït mig Europa. El moviment de Pueri Cantores va arribar a Catalunya als anys 60 i a mitjan dels anys vuitanta  es va constituir la Federació Catalana. 

El cor de l'Escolania Parroquial Sant Esteve de la Garriga també participa al congrés, al costat de grups de Barcelona, Sabadell, Reus, Sant Cugat, Castellterçol, Pineda de Mar, Girona i Cardona.