Agenda

+
20 maig 2017 - 20:00h

Inauguració i visita comentada a l'exposició "Els tancaments a la fàbrica 1977-78. Història dels inicis de les reivindicacions sindicals a Granollers"

Categoria: Exposició

A cura de Kevin Noguera, historiador

0ganitza: Roca Umbert Fàbrica de les Arts. La Tèrmica 

Col·labora: Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) (exposició amb imatges i documents dels fons de l'AMGr)

L’octubre de 1977, els propietaris de l’empresa tèxtil Roca Umbert exposaren als seus treballadors la seva intenció de no invertir en la filatura i d'acollir-se al Plan de Actualización y Regulación del Sector Téxtil de Proceso Algodonero, per donar pas al tancament d'aquesta secció a la fàbrica de Granollers. 

Davant d'aquesta situació, els prop de 510 treballadors de tota la fàbrica es mobilitzaren per defensar els seus interessos laborals just quan s'iniciava l'organització dels primers sindicats lliures. El conflicte es va fer evident amb la manifestació del 10 de desembre de 1977, dels tancaments durant les festes de Nadal a la fàbrica, i s’allargà mig any, fins al maig de 1978. 
 
Amb aquesta exposició, es pretén homenatjar la lluita dels treballadors de Roca Umbert en commemoració del 40è aniversari dels fets, amb una petita mostra de fotografies i textos, a més de testimonis d’alguns protagonistes del moviment obrer d'aquesta fàbrica.