Agenda

+
3 maig 2017 - 17:00h

Exposició fotogràfica. L’èxode sirià: lluitant per la supervivència” d’Aleix Oriol Vergés

Activitat oberta i gratuïta

Categoria: Exposició

Prop de sis anys després de l’inici de la guerra que ha devastat Síria, la situació dels milions de sirians que fugen de la barbàrie és dramàtica. Durant els primers mesos del conflicte, desenes de milers de refugiats van fugir principalment cap al Líban, Turquia i l’Iraq. Institucions internacionals com l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) i nombroses ONG sobre el terreny van instal·lar camps provisionals per tal de donar refugi a centenars de milers de persones que fugien d’una mort segura.

Passats aquests gairebé sis anys, a l’endèmica manca de finançament per a fer front al flux massiu de refugiats se li suma l’absència total d’estratègies polítiques que ofereixin solucions reals i efectives per als milions de sirians que fugen de la guerra. Enmig d’aquest immobilista context polític internacional, les condicions de vida dels refugiats segueixen sent d’extrema precarietat.

La primera de la mostra està instal·lada al Gra, equipament juvenil t i se centra en les imatges capturades a la ciutat siriana de Kobane poques setmanes després de l’expulsió de l’Estat Islàmic per part de les forces kurdes.

La segona, situada a la Biblioteca Can Pedrals, il·lustra les visites que el fotògraf va realitzar a nombrosos camps de refugiats de l’Iraq, el Líban (vall de la Bekaa i Beirut), Turquia (zona kurda fronterera amb Síria) i Grècia (Lesbos i Idomeni).

Data: del 3 al 25 de maig

Lloc: Gra, Equipament Juvenil (Plaça l'Església 8, Granollers) i Biblioteca Can Pedrals (Carrer Antoni Espí i Grau, 2, Granollers).