Agenda

+
1 nov. 2019 - 18:00h

Exposició Afronautes

Categoria: Exposició

 • Espai d'Arts

  • Adreça: Carrer d'Enric Prat de la Riba, 77
  • Telèfon: 938791803
  • a/e: espaidarts@rocaumbert.cat

  L'Espai d'Arts de Roca Umbert és un centre d'art destinat a afavorir la creació contemporània i la seva difusió.

  Horari: de dimecres a dissabte de 17.30 a 20 h

Exposició Afronautes

17 octubre - 18:00h - 17 novembre - 13:00h

Exposició de Cristina de Middel

Del 17 d’octubre al 17 de novembre

Exposició dintre del programa del Festival Panoramic Granollers

L’any 1964, encara eufòrica per la recentment guanyada independència, Zàmbia va llançar el seu primer programa espacial. El seu objectiu era enviar dotze astronautes i deu gats a la lluna, superant així el repte que van marcar Estats Units i la Unió Soviètica en plena cursa espacial.

Només uns pocs optimistes van donar suport llavors a l’ambiciosa iniciativa d’Edward Makuka, un professor de secundària zambià que estava al comandament del projecte. L’ajuda econòmica mai va arribar, les Nacions Unides van denegar el seu suport i una de les astronautes, una nena de 16 anys que va quedar embarassada, va haver d’abandonar. Així és com l’heroica iniciativa es va convertir en un exòtic episodi de la història africana, envoltat de guerres, violència, sequeres i fam.

“The Afronauts” està basat en la documentació d’un somni impossible que només viu a les imatges. Basant-se en aquesta increïble però certa notícia de fa 50 anys, Cristina de Middel, va reconstruir les escenes que podrien haver-la documentat llavors i va reforçar la seva veracitat afegint a aquesta certesa la seva càrrega personal i el fruit de la seva imaginació.

Podeu consultar la resta de programació del festival a www.panoramicgranollers.cat