Agenda

+
28 jun 2016 - 18:00h

Cantada pels carrers del centre dels cors participants al II Festival Internacional de Cors Joves de Granollers

Amb el Coeur du Conservatoire de Grenoble, el Choir Sjaloom i el Cor Infantil Amics de la Unió

Categoria: Concert

  • Carrers del centre de Granollers

Cor Sjaloom (Bèlgica)

Sjaloomkoor és un cor format per alumnes del centre de secundària Hemelvaartinstituut de Waregem, Bèlgica. Tots els alumnes a qui els agrada cantar i estan disposats a venir als assajos setmanals són benvinguts en el cor. El cor està format per dos grups: Els alumnes més joves, (entre 11 i 14 anys) pertanyen al cor de nens i els més grans (de 14 a 18 anys) formen el cor de joves. En aquest moment hi ha 50 membres en el cor de nens i 45 membres en el de joves. Algun d’ells fins i tot canta en els dos cors. Els cors han participat abans en nombrosos festivals internacionals com Europa Cantat Junior a Hongria, França, Estònia i Noruega. També han estat al festival Eurotreff i el festival Fröhlich sein und singen a Alemanya. L’objectiu principal del cor és promoure el cant i la igualtat entre tots els seus membres.

Cor del conservatori de Grenoble (França)

Al Conservatori de Grenoble, els infants poden formar part d’un cor a partir dels 8 anys, com a complement al seu aprenentatge instrumental o activitat principal. Els cors la Cavale (d’11 a 13 anys) i Mélanges (14 a 17) assagen 1h30 a la setmana a partir d’un repertori que els resulti proper. També porten a terme regularment produccions musicals en comú. Van estrenar l’òpera infantil d’Isabelle Aboulker Els nens de Llevant el al juny de 2013 al teatre de Grenoble ia l’auditori de Valence. El 2014 van preparar un “petit viatge musical al voltant del món”, que van presentar a Grenoble i a Itàlia per invitació del cor Piccoli Cantori di Torino. El 2015 van presentar el seu espectacle “Broadway Cabaret” a la sala Messiaen de Grenoble, així com a l’hospital d’Échirolles. A més del treball musical setmanal a l’uníson, els nens segueixen una completa formació musical i alguns treballen les seves veus de manera més individual amb Sabine Albert-Crescence o Cécile Fournier. Els joves de Mélanges també participen en un taller de creació de cançons amb Chrystèle Chovelon on componen els seus propis textos i música. Els dos cors també treballen muntatges escènics regularment en tallers portats a terme per Caroline Blanpied.

Cor Infantil Amics de la Unió (Catalunya)

Neix el 1996 amb l’Escola de Música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Aquest cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat premiat en nombrosos certàmens i concursos entre els quals destaquen el primer premi al Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! (2013). El cor produeix diversos espectacles cada temporada i participa també a produccions externes. Entre els projectes propis destaca VE-U-S! un espectacle multidisciplinar que s’ha representat ja més de 30 vegades des de 2012, i els projectes educatius que porta a terme re-gularment. Pel que fa a produccions de tercers, actua regularment en les programacions de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a L’Auditori de Barcelona, el Teatre Auditori Granollers, el Palau de la Música catalana, i el Gran Teatre del Liceu col·laborant amb reconeguts directors com Manel Valdivieso, Jordi Savall, o Pablo González. Ha publicat diversos discs, el més recent dels quals és Un Conte de Nadal, d’Albert Guinovart, amb l’Orquestra Camera Musicae. També destaca el disc There is no rose, on es recullen els cicles de música nadalenca A Ceremony of Carols de Britten i Dancing Day, de Rutter, amb arranjaments per a percussió de Joan Vidal Llobet.