Agenda

+
15 nov. 2018 - 19:00h

Presentació del llibre "El cronista de China"

de Diego Sola, a càrrec de Jaume Dantí

Categoria: Presentació de llibre

 

El cronista de China. Juan González de Mendoza, entre la misión, el imperio y la historia (Edicions UB – Institut Confuci, 2018) parteix de l’èxit extraordinari que en el segle XVI va obtenir el llibre Historia del Gran Reino de la China, de Juan González de Mendoza, un religiós agustí que va rebre l’encàrrec del rei Felip II de trobar-se amb l’emperador de Xina i acordar una aliança que havia de convertir el Celeste Imperi en un paradís cristià sota la seva protecció. Per portar a terme la missió, González de Mendoza va realitzar un ingent treball de localització de notícies sobre història, geografia i tradicions que li permetessin conèixer la complexitat sofisticada de la civilització xinesa. Amb aquest llibre, l’autor no només reconstrueix la biografia de González de Mendoza, que va descobrir a Occident com eren Xina i els seus habitants, sinó que recupera la notable influència que va exercir en els escriptors hispànics i europeus de la seva generació.

 

La presentació del llibre anirà a càrrec de Jaume Dantí, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona i director del Centre d’Estudis de Granollers.

 

L’autor, Diego Sola (Granollers, 1988), doctor en Història Moderna, professor i investigador postdoctoral de la Universitat de Barcelona. Autor dels llibres Una història granollerina (Semproniana-Edicions 15 Columnes, 2015) i Europa se desangra. Las guerras de religión (Bonalletra-Alcompàs, 2017).