Agenda

+
27 març 2020 - 19:00h

ACTIVITAT AJORNADA Lliçó magistral: La Vida com a món comú, amb Bernardo Atxaga

Presentat per Antoni Bassas

Categoria: Conferència

  • Museu de Granollers

    • Adreça: C. d'Anselm Clavé, 40-42
    • Telèfon: 938 426 840
    • Fax: 938 793 919
    • a/e: museu@granollers.cat

L’últim Premi Nacional de les Lletres Espanyoles, Bernardo Atxaga –nom literari adoptat per Joseba Irazu Garmendia– és llicenciat en economia i en filosofia, i un apassionat de la literatura. Ha editat més de cinquanta llibres de novel·la, assaig, conte, poesia i relats per a joves portant la singularitat del seu espai geogràfic i el seu lloc de vida a tot el món. Amb obres com Obabakoak (1990), El fill de l’acordionista (2004), Set cases a França (2009) i Días de Nevada (2014) i Casas y tumbas (2019) entre moltes altres, és l’escriptor en llengua basca més traduït i premiat de tots els temps, i un gran humanista.

Presentarà el periodista Antoni Bassas, membre de l’equip directiu del diari Ara, director i presentador del programa líder El matí de Catalunya Ràdio entre 1995 i 2008, i corresponsal de Televisió de Catalunya a Washington entre 2008 i 2013. 

Opera aperta. Festival d’art i paraula de Granollers. Bacus, els sentits, la vida

De l’obra a la paraula, de la imatge al diàleg, del museu a la ciutat. Opera aperta neix com un festival d’art i paraula generat i produït des del Museu de Granollers però amb abast de ciutat.

Partint d’una obra destacada de la col·lecció d’art del museu, es programaran quatre dies de debat i accions artístiques a l’entorn d’un interrogant o una problemàtica d’avui que sigui capaç d’implicar-nos i convidar-nos al pensament compartit.

En aquesta primera edició, és el cap de Bacus romà recuperat en unes excavacions a Granollers l’any 2005 i que es troba al museu qui ens interpel·la i convida a parlar sobre el sentit de la vida.