Agenda

+
28 març 2020 - 12:15h

ACTIVITAT AJORNADA Diàleg 2: La vida química: instruccions d’ús

Jaume Bertranpetit en diàleg amb Milagros Pérez Oliva

Categoria: Xerrada

  • Museu de Granollers

    • Adreça: C. d'Anselm Clavé, 40-42
    • Telèfon: 938 426 840
    • Fax: 938 793 919
    • a/e: museu@granollers.cat
  • Plaça de la Porxada

Jaume Bertranpetit en diàleg amb Milagros Pérez Oliva

Jaume Bertranpetit és catedràtic de Biologia a la Universitat Pompeu Fabra i fundador de la Unitat de Biologia Evolutiva del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut d’aquesta universitat. Les seves investigacions es centren en l’estudi del genoma humà. Coautor del llibre Viatge als orígens: una història biològica dels humans (Bromera, 2000), és membre actiu de diverses organitzacions científiques nacionals i internacionals. Ha estat director del Centre Nacional del Genotipat i des de l’any 2007 és el director de la Institució Catalana per a la Recerca i Estudis Avançats.

Milagros Pérez Oliva és periodista especialitzada en societat i salut. Ha estat cap de redacció de l’edició de Catalunya a El País, mitjà on treballa. És també professora de postgrau de periodisme i comunicació científica a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Madrid. Ha rebut premis destacats com el Premi Nacional de Periodisme de la Generalitat i ha format part del Comitè de Bioètica de Catalunya. Col·labora en programes d’anàlisi de l’actualitat de Catalunya Ràdio i TV3.

 

Opera aperta. Festival d’art i paraula de Granollers. Bacus, els sentits, la vida

De l’obra a la paraula, de la imatge al diàleg, del museu a la ciutat. Opera aperta neix com un festival d’art i paraula generat i produït des del Museu de Granollers però amb abast de ciutat.

Partint d’una obra destacada de la col·lecció d’art del museu, es programaran quatre dies de debat i accions artístiques a l’entorn d’un interrogant o una problemàtica d’avui que sigui capaç d’implicar-nos i convidar-nos al pensament compartit.

En aquesta primera edició, és el cap de Bacus romà recuperat en unes excavacions a Granollers l’any 2005 i que es troba al museu qui ens interpel·la i convida a parlar sobre el sentit de la vida.